Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Ευρεία άνοδος για τους περισσότερους δείκτες. Θετικές εκπλήξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Κέρδη και για τα futures της Wall. Ανησυχίες μετά τη δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία.

Με στήριξη από τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,04% στις 6.754 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,76% στις 3.259 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,32% στις 5.704 μονάδες.

Ο ισπανικός ΙΒΕΧ είναι σχεδόν αμετάβλητος με άνοδο 0,84% στις 6.646 μονάδες. Στην αγορά ομολόγων, όμως, η "κακή" δημοπρασία προκάλεσε προβληματισμό και οδήγησε την απόδοση του 10ετούς τίτλου στη δευτερογενή αγορά πάνω από 7%.

Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,31% στις 4.876 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,4% στις 13.649 μονάδες.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Υπήρξαν ορισμένες θετικές ειδήσεις από εταιρικά αποτελέσματα, που βελτίωσαν το κλίμα. Δεν νομίζω, όμως, ότι οι επενδυτές έχουν εφησυχάσει ως προς την κατάσταση στην ευρωζώνη», δηλώνει ο Keith Bowman, της Hargreaves Lansdown.

Άλμα 5,3% καταγράφει η μετοχή της Electrolux καθώς τα κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Επίσης, η AkzoNobel, η μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων, καταγράφει κέρδη 3,4% καθώς εξέπληξε θετικά με τα αποτελέσματα τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v