Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Άλμα 6,5% για την Credit Suisse μετά τα νέα σχέδια μείωσης κόστους. Η προσοχή στρέφεται στην Μπεζ Βίβλο της Fed. Ήπιες πιέσεις στα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από τα αποτελέσματα, αλλά και από τις κινήσεις της Credit Suisse και τη συγκρατημένα αισιόδοξη εικόνα που παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,11% στις 6.585 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,63% στις 3.196 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,06% στις 5.632 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 100 καταγράφει πτώση 0,53% στις 6.523 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 0,38% στις 4.832 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,6% στις 13.455 μονάδες.

Άλμα 6,5% καταγράφει η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, Credit Suisse, η οποία επέκτεινε το πρόγραμμα περικοπής του κόστους λειτουργίας και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίων. Επίσης, η Nordea Bank ενισχύεται κατά 3,1% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών.

Στον αντίποδα βρίσκεται η μετοχή της Ericsson, η οποία υποχωρεί 3,7% γιατί τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις των επενδυτών και των αναλυτών.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στις κεντρικές τράπεζες. Μετά τα μικτά μηνύματα χθες από τον Μπεν Μπερνάνκε, κοινοποιείται και το Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v