Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ρευστοποίηση κερδών μετά από ένα 6ήμερο ανοδικό σερί. Εντείνεται ο προβληματισμός για την πορεία των εταιρικών κερδών.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ρευστοποίηση κερδών μετά από ένα 6ήμερο ανοδικό σερί. Ταυτόχρονα εντείνεται ο προβληματισμός για την πορεία των εταιρικών κερδών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,19% στις 6544 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 3168 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,15% στις 5.657 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,83% στις 6610 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 4839 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,5% στις 13.646 μονάδες

Η νευρικότητα φαίνεται πως επιστρέφει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αυτή τη φορά λόγω των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης αρχίζει να πλήττει και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Η Sage, η βρετανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού υποχωρεί κατά 2,5% αφού έκανε λόγο για επιδείνωση των συνθηκών στη βρετανική αγορά. «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία» δήλωσε ο Francois Duhen, της CM – CIC Securities.

Οι μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών εταιρειών φαίνεται πως βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών. Η Rio Tinto υποχωρεί κατά 1,8% και η Anglo American κατά 0,9%. Αντιστοίχως η HSBC Holdings πέφτει κατά 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v