Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι περισσότεροι δείκτες. Έντονος προβληματισμός για την οικονομία μετά τα στοιχεία σε Κίνα και Γαλλία. Διστακτική άνοδος στις ισπανικές τράπεζες. Πρωταγωνιστής η ΑSML με άλμα 11%.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά τη συμφωνία για το ισπανικό πακέτο στήριξης των τραπεζών που πραγματοποιήθηκε στο χθεσινό μαραθώνιο Eurogroup

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι αμετάβλητος στις 6.387 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,06% στις 3.158 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,13% στις 5.634 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός IBEX καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% στις 6.690 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,17% στις 4.760 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,16% στις 13.838 μονάδες.

«Αποδεικνύεται ότι οι φήμες ως προς την εφαρμογή του πακέτου για τη στήριξη των ισπανικών τραπεζών ήταν ανεδαφικές και τώρα δημιουργείται μία κάπως καλύτερη ατμόσφαιρα» δήλωσε ο Geert Ruysschaert της Fortis Bank.

Η κατάσταση από το μέτωπο της οικονομίας, όμως, δεν είναι ευοίωνη. Οι αναλυτές προβληματίζονται από την απότομη επιβράδυνση των εισαγωγών και του πληθωρισμού στην Κίνα, που ερμηνεύεται ως σημαντική αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας κατέγραψε κάθετη πτώση 1,9% τον Μάιο.

Ο τραπεζικός κλάδος, πάντως, καταγράφει διστακτική άνοδο ύστερα από όσα συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η μετοχή της Santander ενισχύεται κατά 0,3%.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της ASML Holding με άλμα 11%, μετά την είδηση για την εξαγορά πακέτου από την Intel Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v