Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, μετά το "μπαράζ" χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης, της Βρετανίας αλλά και στην Κίνα. Υποχωρεί το ευρώ. Πρωταγωνιστής η μετοχή της VW με άλμα 6%.

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το μπαράζ κινήσεων από τις κεντρικές τράπεζες για την ώθηση της ανάπτυξης.

Η ΕΚΤ προχώρησε σε μείωση του επιτοκίου του ευρώ στο αρνητικό ρεκόρ του 0,75%, σε μια απόφαση ευρέως αναμενόμενη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 50 δισ. στερλίνες, ενώ η Κίνα αιφνιδίασε άπαντες μειώνοντας τα επιτόκιά της. 

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,85% στις 6.619 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,21% στις 3.274 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,54% στις 5.714 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,35% στις 7.143 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,4% στις 4.926 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,3% στις 14.419 μονάδες

Στη δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας, την πρώτη μετά τη συμφωνία για το πακέτο στήριξης των τραπεζών της χώρας με 100 δισ. ευρώ, η Μαδρίτη πέτυχε την άντληση 3 δισ. ευρώ, αν και το κόστος δανεισμού αυξήθηκε στο 6,43% για τα 10ετή.

Θετικός παράγοντας για τη διαμόρφωση κλίματος στις αγορές ήταν και η απροσδόκητη ενίσχυση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία κατά 0,6%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μείνουν αμετάβλητες.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Volkswagen, η οποία καταγράφει άλμα μεγαλύτερο του 6% μετά το deal των 4,4 δισ. ευρώ με το οποίο αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Porsche.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v