Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό. Οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από ΕΚΤ και ΤτΑ στηρίζουν τις χρηματιστηριακές αγορές. Στο επίκεντρο και πάλι η Barclays. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

 Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι στρέφουν την προσοχή τους στις κεντρικές τράπεζες και κυρίως στην ΕΚΤ που συνεδριάζει την Πέμπτη με τους αναλυτές να προβλέπουν μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,73% στις 6543 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,28% στις 3252 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,28% στις 5.656 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,35% στις 7149 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 1,14% στις 4860 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,78% στις 14.421 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Από τα χθεσινά στοιχεία για τους δείκτες ΡΜΙ δεν αναθεωρείται η εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων αυτή την εβδομάδα. Καθώς η σύνοδος Κορυφής βελτίωσε το κλίμα στις αγορές, τα επιχειρήματα για μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ενισχύεται» αναφέρει ο Ken Wattret της BNP Paribas. Η σημαντική επιβράδυνση του δείκτη τιμών παραγωγού ευρωζώνης στο 2,3%, ενισχύει τα σενάρια για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σε πρωταγωνιστή και της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Barclays, μετά και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Bob Diamond στο πλαίσιο του πολύκροτου σκανδάλου για τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor. Η μετοχή της Barclays καταγράφει νέο άλμα 3,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v