Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Κέρδη 1,2% για Παρίσι, Φρανκφούρτη. Η προσοχή στην ΕΚΤ με προσδοκίες για μείωση επιτοκίων. Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για ΡΜΙ. Άλμα 3,8% για την Barclays. Ανοδικά τα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ευρωζώνη και ενώ δημιουργούνται προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σύνοδο της Πέμπτης. Πτωτικά εξακολουθούν να κινούνται τα spreads και οι αποδόσεις των ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας στον απόηχο της απροσδόκητης συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,14% στις 6.490 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,28% στις 3.237 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,14% στις 5.579 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει οριακή πτώση 0,06% στις 7.097 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 1,46% στις 4.766 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο o FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,33% στις 14.322μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης ΡΜΙ για τον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης έμεινε αμετάβλητος στο 45,1, ενώ η αρχική εκτίμηση είχε οριστεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, στο 44,8. 

«Αυτή η εβδομάδα αφορά λιγότερο την πολιτική καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στα οικονομικά μεγέθη και στις κεντρικές τράπεζες», αναφέρει ο Chris Weston της IG Markets.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν στις 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές προβλέπουν μείωση των επιτοκίων του ευρώ στο 0,75%.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης, πάντως, εξελίσσεται η μετοχή της Barclays, η οποία καταγράφει άλμα 3,8% μετά την παραίτηση του προέδρου της Marcus Agius, υπό την ασφυκτική πίεση των σκανδάλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v