Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικά βήματα ανόδου για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Τα βλέμματα στις δημοπρασίες Ιταλίας και Γερμανίας. Έντονη νευρικότητα ενόψει των ελληνικών εκλογών. Κέρδη για τους αμυντικούς κλάδους.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στις δημοπρασίες Ιταλίας και Γερμανίας, αλλά και στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,65% στις 6.201 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,53% στις 3.062 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,36% στις 5.493 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,02% στις 6589 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,16% στις 4.489 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,58% στις 13.054 μονάδες

Η Ιταλία θα προσπαθήσει να αντλήσει σήμερα 6,5 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων, ενώ παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται έντονα ανοδικά. Επίσης, η Γερμανία στοχεύει στην άντληση 5 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία 10ετών ομολόγων.

Στις χρηματιστηριακές αγορές πάντως, οι αμυντικοί κλάδοι καταγράφουν τα περισσότερα κέρδη. «Βλέπουμε διστακτικά κέρδη. Δεν είναι ακριβώς η νηνεμία πριν την καταιγίδα αλλά οι επενδυτές προσπαθούν να τοποθετηθούν ενόψει του Σαββατοκύριακου όταν θα αποφασιστεί η μοίρα της Ελλάδας» δηλωνει ο Jimmy Yates επικεφλής χρηματιστηριακών αγορών για την CMC Markets

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης πάντως, αναδεικνύεται η μετοχή της Inditex η οποία καταγράφει κέρδη που πλησιάζουν το 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v