Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξανεμίστηκαν τα "ισπανικά" κέρδη στις ευρωαγορές

Ούτε μια πλήρη συνεδρίαση δεν κράτησε ο ενθουσιασμός των αγορών για το πακέτο τραπεζικής διάσωσης της Ισπανίας. Μικτά κλεισίματα στα χρηματιστήρια, βουτιά 3% στο Μιλάνο, στα ύψη τα μεσογειακά yields.

Ο αρχικός ενθουσιασμός με την είδηση για την βοήθεια 100 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ισπανικές τράπεζες, προκάλεσε ευφορία και ράλι τιμών στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ωστόσο, στην δεύτερη ανάγνωση οι αναλυτές φοβούνται ότι η τραπεζική διάσωση δεν θα επιλύσει ούτε το δημοσιονομικό πρόβλημα της Μαδρίτης ούτε την ευρύτερη κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν αρχικώς με εκτίναξη τιμών και ράλι τραπεζών στις ισπανικές εξελίξεις. Το χρηματιστήριο της Μαδρίτης εκτινάχθηκε έως 5% και τα επιτόκια στα ιταλικά και ισπανικά διεθνή ομόλογα διολίσθησαν.

Ωστόσο πολλά από τα κέρδη των χρηματιστηριακών δεικτών περιορίστηκαν ή χάθηκαν το απόγευμα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς σχεδόν αμετάβλητος στις στις 5.432 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,17% στις 6.141 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,29% στις 3.043 μονάδες.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου στο Μιλάνο τερμάτισε με πτώση 2,8%, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η Ιταλία είναι "επόμενη" στην λίστα των διασώσεων.

Επιπλέον, τα yields στα επιτόκια των μακροπρόθεσμων ισπανικών και ιταλικών ομολόγων επανήλθαν σε ανοδική πορεία και το 10ετές ισπανικό επιτόκιο κερδίζει αυτή την ώρα 28 μονάδες βάσης στο 6,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v