Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικά βήματα ανόδου για τους περισσότερους δείκτες. Επιμένει η νευρικότητα για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο. Κέρδη για τον κλάδο υγείας. Συνεχίζουν ανοδικά οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών.

Μικρές ανοδικές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στον απόηχο του –ανεπίσημου προς το παρόν – αιτήματος για στήριξη των ισπανικών τραπεζών με 100 δισ. ευρώ. Οι περισσότερες λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς, όπως το εάν θα υπάρξει κλιμάκιο της Τρόικας στην Ισπανία ή ποιος θα αναλάβει το πρόγραμμα, το EFSF ή το ESM.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,61% στις 6178 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,39% 3054 μονάδες και ο στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,49% στις 5.459 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,52% στις 6550 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,46% στις 4494 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,46% στις 13.011μονάδες.

«Υπάρχει πολλή νευρικότητα. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα χρειαστούν και άλλα κεφάλαια. Επίσης, ο κόσμος δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ben Hauzenberger, της Swisscanto Asset Management.

Οι αμυντικοί κλάδοι κινούνται ανοδικά, όπως οι μετοχές εταιριών υγείας. Επίσης, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της BBVA και της Banco Santander καταγράφουν κέρδη 0.5%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v