Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά σινιάλα από τις ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις και μικτά πρόσημα είναι η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές.Οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στοιχεία για την οικονομία ευρωζώνης και ΗΠΑ, αλλά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία

Διστακτικές κινήσεις και μικτά πρόσημα είναι η σημερινή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στοιχεία για την οικονομία ευρωζώνης και ΗΠΑ, αλλά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,62% στις 6225 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,02% στις 3017 μονάδες.

Ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,42% στις 6114 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,41% στις 4495 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,44% στις 12.931 μονάδες.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ισπανία έχει περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο για να συγκεντρώσει τα 19 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση της Bankia. Παράλληλα, η WSJ αναφέρει ότι ήδη διεξάγονται διαβουλεύσεις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε περίπτωση που η κυβέρνηση της Μαδρίτης ζητήσει στήριξη.

Εν τω μεταξύ, η αγορά αναμένει τα στοιχεία για την ανεργία και τους δείκτες δραστηριοτήτων μεταποίησης τόσο στην ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v