Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Τα αρχικά κέρδη εξανεμίστηκαν για τους περισσότερους δείκτες. Επιμένει η νευρικότητα για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ισπανία. Ανοδικά Repsol και Deutsche Telekom. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

Τα πρωινά κέρδη εξανεμίστηκαν με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δείκτες να καταγράφουν και πάλι αρνητικό πρόσημο καθώς επικρατούν οι ανησυχίες για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη, αλλά και για τη διεθνή οικονομία. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,15% στις 6465 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,06% στις 3085 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,55% στις 5.499 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ - που χθες κατρακύλησε σε χαμηλό 9 ετών - καταγράφει κέρδη 2% στις 6948 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,43% στις 5195 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,4% στις 13.825 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Cisco στη γερμανική αγορά, όπου καταγράφει ελεύθερη πτώση 8,8% καθώς ανακοίνωσε προβλέψεις που δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Repsol YPF καταγράφει κέρδη 3.5% καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας που ικανοποίησε την αγορά. Ανοδικά κινείται ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος με τη μετοχή της Total να καταγράφει κέρδη 1,3%.

Κέρδη 2% σημειώνει και η μετοχή της Deutsche Telekom καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συγχώνευση της θυγατρικής T-Mobile USA με τη MetroPCS Communications.

Οι αναλυτές πάντως, επισημαίνουν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τον σκόπελο. Τα βλέμματα των επενδυτών εξακολουθούν να είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά και στην Ισπανία, όπου ανακοινώθηκε η μερική κρατικοποίηση της Bankia. Οι αγορές αναμένουν αύριο το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης Rajoy για τις τράπεζες με την ίδρυση bad bank αλλά και την αύξηση των προβλέψεων κατά 35 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v