Επιμένει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Πτωτικά για δεύτερη συνεδρίαση οι περισσότεροι δείκτες. Η προσοχή στην Ελλάδα και στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Πίεση σε τράπεζες και ενέργεια. Απώλειες και για τα futures της Wall Street.

Πτωτικά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με τα βλέμματα των επενδυτών να επικεντρώνονται στην Ελλάδα και στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. 

O δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,88% στις 6511 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 1,71% στις 3159 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,32% στις 5.637 μονάδες. Επισημαίνεται ότι νωρίτερα, η διοίκηση του Deutsche Boerse είχε ανακοινώσει πως αντιμετωπίζει προβλήματα με το σύστημα συναλλαγών Xetra.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,35% στις 7088 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,96% στις 5265 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,97% στις 14.137 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι μετοχές των τραπεζών, αλλά και ο ενεργειακός κλάδος δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Rio Tinto υποχωρεί περισσότερο από 1%.

Ο ξένος Τύπος βρίθει δημοσιευμάτων ως προς τον κίνδυνο για διεξαγωγή νέων εκλογών και παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, γεγονός που εντείνει το κλίμα νευρικότητας στις αγορές. Από την άλλη πλευρά όμως, θετική είναι η πρώτη αντίδραση των αγορών στα σχέδια της Ισπανίας για την στήριξη του τραπεζικού της συστήματος και με τη χρήση δημοσίων κεφαλαίων.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή του ολλανδικού ομίλου τηλεπικοινωνιών ΚΡΝ, που καταγράφει άλμα 20%, καθώς η America Mοvil, ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών που ελέγχει ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim, εξέφρασε ενδιαφέρον για την εξαγορά του 28%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v