Τραπεζική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Κέρδη 1% για Παρίσι, Φρανκφούρτη και μίνι ράλι 2,2% στην Ισπανία. Θετική έκπληξη τα αποτελέσματα της Societe Generale και άλμα 4% για την μετοχή. Η δημοπρασία της Μαδρίτης και οι προσδοκίες από ΕΚΤ.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της Societe Generale, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου στις ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν, αλλά και την ισχυρή ζήτηση στη σημερινή δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,19% στις 6790 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,3% στις 3268 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,57% στις 5.790 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 2,28% στις 6988 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,36% στις 5202 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,56% στις 14.426 μονάδες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα η Societe Generale ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 20% κυρίως λόγω χρεώσεων από την πώληση στοιχείων του ενεργητικού. Η μείωση των εσόδων κατά 4,7% ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων με αποτέλεσμα η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας να καταγράφει άλμα 3,8%.

Η είδηση αυτή έδωσε ώθηση στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο. Έτσι, η μετοχή της Natixis ενισχύεται κατά 1,6%, της ισπανικής Baninter κατά 1,5% και της Intesa SanPaolo κατά 0,9%.

Χωρίς εκπλήξεις άλλωστε, ολοκληρώθηκε και η δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας - η πρώτη μετά την υποβάθμιση της χώρας από την S&P. Η Μαδρίτη πέτυχε τον στόχο άντλησης 2,5 δισ. ευρώ σε μία δημοπρασία με έντονη ζήτηση αλλά και κατακόρυφη άνοδο του κόστους δανεισμού. 
 
Η προσοχή στρέφεται τώρα στην συνεδρίαση της ΕΚΤ. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα επιτόκια θα μείνουν αμετάβλητα στο 1%. Η προσοχή όμως, εστιάζεται στη συνέντευξη του Mario Draghi και στο εάν θα δώσει ενδείξεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v