"Μαζεύονται" οι ευρωαγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται πλέον οι ευρωαγορές. Υφεση, αλλά μικρότερη του αναμενομένου, στην Ισπανία. Χαμηλός όγκος συναλλαγών. Στήριξη από φαρμακευτικές και τηλεπικοινωνίες. Πιέσεις στις τράπεζες

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούναι οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται και πάλι στην Ισπανία.  

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει οριακά κέρδη 0,03% στις 6803 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,85% στις 3238 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,52% στις 5.746 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,63% στις 7099 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,9% στις 5218 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,26% στις 14.741 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ανοδικά κινούνται οι αποκαλούμενοι αμυντικοί κλάδοι όπως οι φαρμακοβιομηχανίες και οι τηλεπικοινωνίες. Η μετοχή της Astrazeneca ενισχύεται κατά 1% και της GlaxosmithKline κατά 0,7%. Κέρδη 0,5% και για την France Telecom. 

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Η Barclays υποχωρεί κατά 1% και η Lloyds Banking Group κατά 1.7%. Η γαλλική Societe Generale καταγράφει απώλειες 0.6% και η BNP Paribas υποχωρεί κατά 1.4%

Έντονες πιέσεις στις ισπανικές τράπεζες μετά την υποβάθμιση 16 εξ αυτών από την Standard & Poor’s. Η μετοχή της Bankinter υποχωρεί κατά 2.5%, της Bankia κατά 1.1% και της Banco Popular Espanol κατά 1.8%.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η ισπανική οικονομία βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, αν και η συρρίκνωση του ΑΕΠ αποδεικνύεται μικρότερη των εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα το ισπανικό ΑΕΠ μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 0,3% έναντι προβλέψεων για 0,4%. 

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης εξελίσσεται η μετοχή της Adidas η οποία ενισχύεται κατά 5,4% καθώς ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v