Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική βουτιά στην ισπανική αγορά

Επιμένει η νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση 3,3% στη Μαδρίτη. Πάνω από το 6% η απόδοση των ισπανικών ομολόγων και βουτιά στις τραπεζικές μετοχές. Σε κλοιό πιέσεων και τα futures της Wall.

Σε κλοιό νευρικότητας και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις έντονες πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης, που οδήγησε τους περισσότερους δείκτες σε χαμηλά 4 μηνών. Εκτός από την Ελλάδα, τα βλέμματα στρέφονται και στην Ισπανία. Πάντως, με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς οικονομικού Τύπου, η προσοχή των επενδυτών εξακολουθεί να είναι στραμμένη στην Ελλάδα και στις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναφορικά με τους δείκτες, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,49% στις 6.413 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,1,1% στις 3.090 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 1,07% στις 5.494 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 3,3% στις 6.776 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 1,4% στις 5.187 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,83% στις 13.683 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Έντονες πιέσεις δέχονται κι οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Μαδρίτης θα ζητήσει από τον τραπεζικό κλάδο της χώρας να συγκεντρώσει περί τα 35 δισ. ευρώ σε νέες προβλέψεις για δάνεια του real estate. Οι μετοχές των Bankia, Bankinter και Caixabank υποχωρούν με ποσοστά από 2% έως 3%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας άγγιξε το 6,03%.  

Με τις εξελίξεις στην Ισπανία, αλλά και την παρατεταμένη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, κινείται πτωτικά και το ευρώ, κάτω από το 1,30 δολ. Νωρίτερα άγγιξε το 1,2967 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v