Μικτά σινιάλα στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορίζονται τα αρχικά κέρδη για τους περισσότερους δείκτες μετά την δημοπρασία της Ισπανίας. Πτωτικά κινούνται οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ανοδικά τα futures της Wall Street με το βλέμμα στην οικονομία.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά και την ολοκλήρωση της κρίσιμης ισπανικής δημοπρασίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,41% στις 6.759 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,46% στις 3.255 μονάδες,.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 1,02% στις 7.010 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,1% στις 5.183μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,2% στις 14.463 μονάδες.

Ανοδικά πάντως, κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν και σειρά οικονομικών μεγεθών για τις ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα, Μαδρίτη άντλησε 2,54 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο για 2,5 δισ. ευρώ. Η ζήτηση ήταν ισχυρή, αλλά το κόστος δανεισμού ενισχύθηκε κυρίως για τους 10ετείς τίτλους.

Συγκεκριμένα, από τη δημοπρασία των διετών ομολόγων, η Μαδρίτη άντλησε 1,114 δισ. ευρώ. Η προσφορά καλύφθηκε 3,3 φορές έναντι 2 κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Η μέση απόδοση υποχώρησε στο 3,463% έναντι 3,495%.

Από την δημοπρασία των 10ετών ομολόγων η Μαδρίτη άντλησε 1,425 δισ. ευρώ. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,4 φορές έναντι 2,2 κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 5,743% έναντι 5,403% .

"Είναι μία μικτή δημοπρασία" υποστηρίζει ο Peter Chatwell της Credit Agricole CIB και συμπληρώνει: "Πούλησαν το μέγιστο δυνατό και αυτο είναι θετικό".

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της ΒΡ με κέρδη 1%. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας εξετάζει τρόπους ενίσχυσης της ρευστότητας, αναφέροντας ως επικρατέστερη επιλογή τη μείωση του λόγου των υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v