Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ανοδικά οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες. Κέρδη 1% για Παρίσι, Φρανκφούρτη. Η ισχυρή ζήτηση στην ισπανική δημοπρασία και η απροσδόκητη ενίσχυση του ZEW. Βουτιά 5% για τη Repsol. Κέρδη για τις τράπεζες

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν μπαράζ οικονομικών μεγεθών και κυρίως το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ισπανικών τίτλων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,98% στις 6.690 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,07% στις 3.239 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,78% στις 5.710 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,26% στις 7.299 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,36% στις 5.192 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει μίνι ράλι 2,03% στις 14.702 μονάδες.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Repsol, η οποία καταγράφει κάθετη πτώση 5% μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αργεντινής για επανακρατικοποίηση της YΡF. Ισχυρή πτώση 2,6% καταγράφει και η μετοχή της Mark & Spencer μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα, κέρδη 2,7% καταγράφει η μετοχή της Carrefour αλλά και της ING Group καθώς χρηματιστηριακές αναβάθμισαν τις συστάσεις τους για τις εν λόγω μετοχές.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στην κρίσιμη δημοπρασία εντόκων γραμματίων της Ισπανίας, όπου το κόστος δανεισμού διπλασιάστηκε, αλλά καταγράφηκε ισχυρή ζήτηση. Το απτέλεσμα ήταν να ενισχύονται σημαντικά οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Banco Santander καταγράφει κέρδη 2% και η BBVA άνοδο 2,3%.

Επίσης, θετική ήταν για τις αγορές η απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW για την Γερμανία, στο 23,4 από 22,3 τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v