Πτωτική κίνηση στις ευρωαγορές λόγω Κίνας

Σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα, Μ. Παρασκευή, οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη. Νέες πιέσεις σε ισπανικές τράπεζες και ομόλογα λόγω της εκτίναξης του δανεισμού από ΕΚΤ. Πτώση για Vodafone-SAP.

Σε ήπια χαμηλότερα επίπεδα κινούνται σήμερα, Μ. Παρασκευή, οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη νωρίτερα.

Πτώση σχεδόν 2% για τον δείκτη IBEX στην Ισπανία, καθώς η απόδοση του ισπανικού δεκατούς κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, όπως και του ιταλικού τίτλου. Πιέσεις εκδηλώνονται και στους ισπανικούς τραπεζικούς τίτλους μετά τα στοχεία της ΕΚΤ που δείχνουν εκτίναξη του δανεισμού τους στα 316,3 δισ. ευρώ το Μάρτιο από 169,86 δισ. ευρώ μόλις τον προηγούμενο μήνα!  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,35% στις 253,7 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,36% στις 5.689 μονάδες ενώ οριακές απώλειες 0,07% καταγράφει ο DAX στη Φρανκφούρτη. Πτώση 1,01 για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 3.237 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των Vodafone και SAP ενώ στον αντίποδα, άνοδο 4% σημειώνει ο τίτλος της L'Oreal μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές εκλεισαν σε θετικό έδαφος, παρά την ανακοίνωση ότι το ΑΕΠ της Κίνας ενισχύθηκε κατά 8,1% στο α' τρίμηνο, χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 1,19% στις 9.638 μονάδες ενώ στη Σανγκάη, το χρηματιστήριο ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 2.471 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v