Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών πριν το Καθολικό Πάσχα

Πιέσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές κατά την τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων πριν τις αργίες για το Καθολικό Πάσχα.

Πιέσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές κατά την τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων πριν τις αργίες για το Καθολικό Πάσχα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι ατελέσφορες προσπάθειες συγκράτησης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, καθώς το κόστος δανεισμού συνεχίζει να καλπάζει για την Ισπανία.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου άγγιξε το 5,85%, επίπεδο που είχε να σημειωθεί από τον Δεκέμβριο, πριν δηλαδή ξεκινήσει η ΕΚΤ τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας μέσω του LTRO, ενώ και η δημοπρασία γαλλικών ομολόγων είχε απογοητευτικά αποτελέσματα, καθώς ναι μεν επιτεύχθηκε ο στόχος για άντληση 8,5 δισ. ευρώ, όμως το κόστος δανεισμού ήταν αυξημένο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το ελβετικό φράγκο έσπασε το όριο του 1,20 ανά ευρώ για πρώτη φορά από τότε όπου η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έθεσε το συγκεκριμένο επίπεδο ως «οροφή» για το νόμισμα, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης στις ευρωαγορές επικράτησαν πιέσεις, αλλά οι ευνοϊκές ειδήσεις από το αμερικανικό χρηματιστήριο περίορισαν το απόγευμα τις πιεσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,35% στις 5.724 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,13% στις 6.775 μονάδες, ενώ ο CAC 0,19% υψηλότερα στις 3.320 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v