Ανοδικά οι ευρωαγορές με στήριξη από Κίνα

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ενίσχυση του ESM. Απροσδόκητη εκτίναξη του κινεζικού ΡΜΙ σε υψηλό 11 μηνών. Ανοδικά μεταλλευτικές και ενέργεια. Ανακάμπτει η Total.

Με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά κατά την πρώτη συνεδρίαση του δεύτερου τριμήνου. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση κλίματος, παίζει και η επίτευξη συμφωνίας την Παρασκευή για ενίσχυση της δύναμης πυρός του μηχανισμού στήριξης στα 800 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 ενισχύεται κατά 0,82% στις 7003 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,54% στις 3442 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FΤSE 100 καταγράφει άνοδο 0,25% στις 5.782 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,32% στις 7982 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,75% στις 5598 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,32% στις 15.928 μονάδες.

Η βασική είδηση της ημέρας, ήταν η απροσδόκητη εκτίναξη του ΡΜΙ μεταποίησης στην Κίνα σε υψηλό 11 μηνών. Οι επενδυτές αναμένουν τα αντίστοιχα στοιχεία για ευρωζώνη και ΗΠΑ, αλλά ήδη η αντίδραση των αγορών είναι θετική, όπως αποτυπώθηκε και από το ανοδικό κλείσιμο στις ασιατικές αγορές.

Ο μεταλλευτικός κλάδος κινείται ανοδικά, όπως και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Ειδικότερα η Total καταγράφει κέρδη 1,1% μετά τις έντονες απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων, λόγω της συνεχιζόμενης διαρροής στην Βόρεια Θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v