Νέες πιέσεις στις μετοχές της Ισπανίας

Αρνητικό πρόσημο και οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες μετά το χθεσινό άλμα. Πτώση 2% στην Ισπανία. Πιέζονται τράπεζες και πετρελαϊκές. Στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη για Heineken και Tesco.

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το μίνι ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης. Οι επενδυτές επικεντρώνονται στην εικόνα από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ επανέρχεται η αβεβαιότητα ως προς την Ισπανία, αλλά και ως προς τις εκλογές σε Γαλλία, αλλά και Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,27% στις 6781 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 3279 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή υποχώρηση 0,09% στις 5.761 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου οι πιέσεις είναι μεγαλύτερες. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 2% στις 7.295 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,05% στις 5235 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,79% στις 14.823 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος, αλλά και ο πετρελαϊκός (που είχαν άλλωστε, ηγηθεί της χθεσινής ανόδου) δέχονται πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Banco Santander υποχωρεί κατά 1,5% και της ΒΡ κατά 0,5%.

Κάθετη πτώση 2,3% καταγράφει η μετοχή της εταιρείας χημικών Syngenta της οποίας τα αποτελέσματα απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Στον αντίποδα κέρδη 3,5% καταγράφει η μετοχή της Heineken, καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας, ενώ η μετοχή της Tesco ενισχύεται – για τον ίδιο λόγο – κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v