Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγωμένες οι ευρωαγορές εν όψει Συνόδου

Οριακές κινήσεις για τους δείκτες λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες. Θετικές εκπλήξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Ανοδικά τα futures της Wall. Πάνω από τα $1.700 ο χρυσός.

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές, με τη νευρικότητα να κορυφώνεται λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη -αν όχι ιστορική- σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν οριακές κινήσεις, παρά τις όποιες θετικές ειδήσεις από τα αποτελέσματα τριμήνου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,11%, στις 6.053 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,18%, στις 3.179 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,13%, στις 5.532 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,22%, στις 8.898 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,89%, στις 5.798 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,45%, στις 16.133 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις Βρυξέλλες. Το προσχέδιο των αποφάσεων που έχει διαρρεύσει από τους Financial Times δεν αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά.

Με τη νευρικότητα να κορυφώνεται, οι κινήσεις των χρηματιστηριακών δεικτών είναι οριακές, ενώ η τιμή του χρυσού εκτοξεύθηκε εκ νέου πάνω από τα 1.700 δολ. ανά ουγκιά. Θετικές, ωστόσο, είναι οι ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, κυρίως από την SAP και τη Heineken.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v