Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Τα διεθνή ΜΜΕ προειδοποιούν ότι ενδέχεται να μη ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής. Η νευρικότητα κορυφώνεται και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, παρά τα θετικά αποτελέσματα από SAP, Heineken.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Παρά τις θετικές εκπλήξεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν καθώς υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι δεν θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις τελικά στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,17%, στις 6.057 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,07%, στις 3.176 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,16%, στις 5.534 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,34%, στις 8.849 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,23%, στις 5.864 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,31%, στις 16.108 μονάδες.

Η προσοχή όλων στρέφεται στη σημερινή κρίσιμη -αν όχι ιστορική- σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Το προσχέδιο των αποφάσεων που έχει διαρρεύσει από τους Financial Times δεν αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά.

Με τη νευρικότητα να κορυφώνεται, οι κινήσεις των χρηματιστηριακών δεικτών είναι οριακές, παρά τις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, κυρίως από την SAP και τη Heineken.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v