Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ευρωαγορών εν αναμονή της συνόδου κορυφής

Οι ελπίδες ότι «θα βγει κάτι» από τις αλλεπάλληλες συνόδους υπουργών και ηγετών της Ευρώπης στις ερχόμενες ημέρες, στήριξε σε ράλι τιμών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.


Οι ελπίδες ότι «θα βγει κάτι» από τις αλλεπάλληλες συνόδους υπουργών Οικονομικών και ηγετών της Ευρώπης στις ερχόμενες ημέρες, στήριξε σε ράλι τιμών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Οι κινήσεις ήταν αρχικώς επιφυλακτικά ανοδικές, καθώς οι ευρωαγορές «ξύπνησαν» με την είδηση ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις στην σύνοδο κορυφής της Κυριακής.

Στην συνέχεια ωστόσο, η επισημοποίηση της 2ης συνόδου κορυφής την Τετάρτη δημιούργησε ελπίδες για πρόοδο στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις με στόχο την εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Τα σημαντικά κέρδη της Wall Street επέτειναν την άνοδο και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 2,5% κλείνοντας την εβδομάδα με συνολική άνοδο 0,2%.

Οι τραπεζικοί κλάδοι πρωταγωνίστησαν στην άνοδο με την UniCredit να εμφανίζει ράλι 6,6%, την BNP Paribas 6,2% και την Commerzbank 7,4%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,93% υψηλότερα στις 5.489 μονάδες, ο DAX με κέρδη 3,55% στις 5.971 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα 2,83% στις 3.171 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v