Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ανοδικά οι ευρωαγορές καθώς επικρατούν τα σενάρια για επίτευξη λύσης ως προς την επέκταση του EFSF. Οι τραπεζικές μετοχές καθοδηγούν τα κέρδη, παρά την υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody’s.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς επικρατούν τα σενάρια για επίτευξη λύσης ως προς την επέκταση της ισχύος του EFSF. Οι τραπεζικές μετοχές καθοδηγούν τα κέρδη, τα οποία όμως είναι περιορισμένα στον απόηχο της νέας υποβάθμισης της Ισπανίας από τη Moody’s.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,79%, στις 5.923 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,82%, στις 3.166 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,71%, στις 5.448 μονάδες.

Ο ισπανικός ΙΒΕΧ, παρά την υποβάθμιση της χώρας από τη Moody’s κατά δύο βαθμίδες, ενισχύεται σε ποσοστό 0,79%, στις 8.870 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,52%, στις 6.027 μονάδες, και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,96%, στις 16.125 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών του STOXX Europe 600 ενισχύεται κατά 1,3%.

Οι επενδυτές στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στο χθεσινό δημοσίευμα του Guardian, βάσει του οποίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες οδεύουν σε λύση ενίσχυσης του EFSF στα 2 τρισ. ευρώ. Σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρει ότι ένα από τα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος είναι να υπάρξει στήριξη των χωρών που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό με αναβολή της καταβολής των τόκων.

Η κραυγή αγωνίας του κ. Nicolas Sarkozy, παράλληλα, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να αναβιώσουν στην Ευρώπη διαμάχες του παρελθόντος, αντικατοπτρίζει την αίσθηση του επείγοντος που υπάρχει τουλάχιστον στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v