Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξανεμίζονται τα αρχικά κέρδη στις ευρωαγορές

Με τη γερμανική κυβέρνηση να σβήνει τις ελπίδες για λύση της ευρωπαϊκής κρίσης στην προσεχή σύνοδο της Κυριακής, εκμηδενίζονται και τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Θετικό πρόσημο, αλλά με σαφώς περιορισμένα κέρδη, καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η αρχική αισιοδοξία για άμεση λύση στην κρίση της ευρωζώνης διαψεύδεται με τις δηλώσεις των Γερμανών.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,15%, στις 5.958 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,06%, στις 3.219 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,5%, στις 5.493 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,31%, στις 9.003 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,49%, στις 6.056 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,16%, στις 16.314 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν μεγαλύτερα κέρδη (στο +1,75% ο DAX) και οι επενδυτές παροτρύνθηκαν μετά το ηχηρό μήνυμα του G20 προς την ευρωζώνη. Λίγο αργότερα, ωστόσο, τόσο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης όσο και ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble έσπευσαν να προειδοποιήσουν άπαντες «να μην ονειρεύονται ότι η ευρωπαϊκή σύνοδος της Κυριακής θα δώσει λύση στην κρίση της ευρωζώνης».

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Air France - KLM, η οποία καταγράφει άνοδο 5,9% λόγω των δημοσιευμάτων για αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου Pierre-Henri Gourgeon. Έντονα ανοδικά (+2,5%) κινείται και η μετοχή της Philips, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v