Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουδιασμένες οι ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές. Προβληματισμός μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας. Έντονα πτωτικά η μετοχή της Carrefour μετά τη δεύτερη προειδοποίηση για στόχους κερδών.

Οριακές κινήσεις πραγματοποιούν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές. Προβληματισμός επικρατεί μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας, ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Barroso.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,18%, στις 5.983 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,16%, στις 3.224 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,39%, στις 5.420 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,38%, στις 8.991 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,12%, στις 6.130 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,38%, στις 16.442 μονάδες.


Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας μειώθηκε τον Σεπτέμβριο πολύ περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Οι χρηματιστηριακές αγορές προβληματίζονται κυρίως από τη σημαντική επιβράδυνση των εισαγωγών, που συνεπάγεται αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Το αποτέλεσμα είναι να κινούνται πτωτικά οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών, ενώ ο Stoxx Europe 600 basic resources υποχωρεί κατά 1,3%.

Πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης είναι και η μετοχή της Carrefour, που υποχωρεί κατά 3,6%, αφού η γαλλική εταιρία προέβη σε δεύτερη προειδοποίηση ως προς τους ετήσιους στόχους κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v