Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες έπειτα από ένα 4ήμερο ισχυρής ανόδου και ενώ η προσοχή στρέφεται στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Σλοβακία για την επικύρωση του EFSF.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες έπειτα από ένα τετραήμερο ισχυρής ανόδου και ενώ η προσοχή όλων στρέφεται στην κρίσιμη και εξαιρετικά αμφίρροπη ψηφοφορία στη Σλοβακία για την επικύρωση του EFSF.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,79%, στις 5.801 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,65%, στις 3.141 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,79%, στις 5.356 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,15%, στις 8.789 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,52%, στις 5.970 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,24%, στις 15.898 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις δέχονται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο κλαδικός δείκτης βασικών πόρων υποχωρεί κατά 1,9%, ενώ ανοδικά κινούνται οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, με εξαίρεση τις ελληνικές τράπεζες.

Οι αναλυτές, ωστόσο, επισημαίνουν πως ο όγκος των συναλλαγών είναι περιορισμένος, γεγονός που αποδίδεται στο ότι αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας για την επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και την επέκταση του EFSF. Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Σλοβακίας, σε μία ύστατη προσπάθεια άσκησης πιέσεων, συνέδεσε την ψηφοφορία για το EFSF με ψήφο εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v