Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σλοβακία και Alcoa πιέζουν τις ευρωαγορές

Το σίριαλ της Σλοβακίας και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa είναι οι βασικές αιτίες προβληματισμού κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι περισσότεροι δείκτες καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Το σίριαλ της Σλοβακίας αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa είναι οι βασικές αιτίες προβληματισμού κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι περισσότεροι δείκτες καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,55%, στις 5.832 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,61%, στις 3.134 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,59%, στις 5.364 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 1,1%, στις 8.747 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται σε ποσοστό 0,26%, στις 6.002 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,71%, στις 15.925 μονάδες

H Σλοβακία ψήφισε «όχι» για την επικύρωση της συμφωνίας ως προς την επέκταση του EFSF. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στα τέλη της εβδομάδας και μέχρι τότε διεξάγονται πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση.

Επιπλέον, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa αλλά και η προειδοποίηση της μεγαλύτερης εταιρίας αλουμινίου για αδύναμες οικονομικές συνθήκες κατά τη διάρκεια όλου του έτους, ειδικότερα στην Ευρώπη, ενέτειναν τη νευρικότητα στις αγορές. Ο κλαδικός δείκτης βασικών πόρων υποχωρεί κατά 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v