Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές. Στήριξη από τα θετικά αποτελέσματα της Google. Έντονες πιέσεις στις τράπεζες μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας και το νέο χτύπημα από την G.S. Στο προσκήνιο και η συνεδρίαση του G20.

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας από τη μία πλευρά στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα και από την άλλη το νέο χτύπημα για την υποβάθμιση της Ισπανίας αλλά και των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,09%, στις 5.920 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σε ποσοστό 0,03%, στις 3.187 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,10%, στις 5.408 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,77%, στις 8.875 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI είναι αμετάβλητος στις 6.021 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει οριακή άνοδο 0,01%, στις 15.896 μονάδες, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Berlusconi. 

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 1,6% καθώς ο προβληματισμός εντείνεται έπειτα από δύο σημαντικές εξελίξεις. Η Standard & Poor’s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα, επισημαίνοντας και τη δυσμενή κατάσταση στον χρηματοοικονομικό κλάδο της χώρας. Λίγο αργότερα, η Goldman Sachs υποβάθμισε τις τιμές-στόχους για αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Παρά ταύτα, επισημαίνεται ότι κατά την εκκίνησή τους οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν μεγαλύτερη άνοδο, στηριζόμενες στα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Google. Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται και η μετοχή της εταιρίας αγροχημικών Syngenta, η οποία ενισχύεται κατά 3,9% αφού ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων μεγαλύτερη του 21%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ομάδας του G20 στη Γαλλία, εν όψει της συνόδου των αρχηγών κρατών στις 3 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v