Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο που αντισταθμίζουν τις πιέσεις στις τράπεζες μετά και την υποβάθμιση της Ισπανίας. Άνοδος στα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Τα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο αντισταθμίζουν τις συνεχιζόμενες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές μετά και την υποβάθμιση της Ισπανίας. Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street με κινητήριο δύναμη τα αποτελέσματα της Google.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,71%, στις 5.956 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σε ποσοστό 0,82%, στις 3.213 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,02%, στις 5.458 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,2%, στις 8.925 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 1,02% στις 6.082 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,73%, στις 16.169 μονάδες, εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Berlusconi.

Τα αποτελέσματα της Google, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, είναι ο βασικός παράγοντας για την διαμόρφωση θετικού κλίματος σε Ευρώπη και Wall. Έτσι, ο ευρύτερος τεχνολογικός κλάδος κινείται ανοδικά. Η μετοχή της Ericsson καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 3% καθώς η κοινοπραξία με την Sony κατάφερε να εκμηδενίσει τις ζημιές το τρίτο τρίμηνο και δηλώνει ότι αναμένει ήπια ανάπτυξη του κλάδου μέχρι το τέλος του 2011. Κέρδη 3% καταγράφει και η μετοχή της SAP καθώς η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε τους στόχους κερδοφορίας για το 2011.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται και η μετοχή της εταιρίας αγροχημικών Syngenta, η οποία ενισχύεται κατά 4.2% αφού ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων μεγαλύτερη του 21%.

Πιέσεις δέχεται ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από την Standard & Poor΄s κατά μία βαθμίδα. Προβληματισμός και από την έκθεση της Goldman Sachs για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v