Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίμα νευρικότητας στις ευρωαγορές

Διατηρείται το αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές. Στο φως οι κατευθυντήριες γραμμές για το EFSF, ενώ ο κ. Schaeuble επιβεβαιώνει το ρήγμα με το Παρίσι στην εύρεση λύσης. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι κατευθυντήριες γραμμές για το EFSF, ενώ ο Wolfgang Schaeuble επισημαίνει ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία στην Ε.Ε. ως προς την επέκταση της ισχύος του ταμείου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,54%, στις 5.881 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,64%, στις 3.137 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,49%, στις 5.423 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,82%, στις 8.776 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,38%, στις 5.958 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,8%, στις 16.164 μονάδες.

Οριακές μεταβολές δείχνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.

Νωρίτερα, η Wall Street Journal αποκάλυψε προσχέδιο με τις κατευθυντήριες γραμμές για το EFSF, βάσει του οποίου το ταμείο αποκτά τη δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα απευθείας από τις χώρες που εκδίδουν τους τίτλους και από τη δευτερογενή αγορά.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να αποσαφηνίσει πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία στην Ε.Ε. για τη μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF, μετά και τη χθεσινή αιφνιδιαστική αλλά άκαρπη μίνι σύνοδο κορυφής στη Φρανκφούρτη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v