Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Πιέσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές και τα futures της Wall Street με την προσοχή να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και την Ιαπωνία όπου η σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης αναβαθμίστηκε σε επίπεδα Τσέρνομπιλ.

Πιέσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και την Ιαπωνία όπου η σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης αναβαθμίστηκε στα ίδια επίπεδα με το Τσέρνομπιλ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 1,05% στις 7129 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,13% στις 3992 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,03% στις 5991 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 10876 μονάδες, αφού το Πεκίνο επανέλαβε την δέσμευσή του να στηρίξει τα κρατικά ομόλογα της Μαδρίτης. Ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,63% στις 7866 μονάδες, καθώς κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται την Λισσαβόνα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων του πορτογαλικού μνημονίου.

Ο μεταλλευτικός κλάδος καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς η Goldman Sachs, ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της ανοδικής πορείας στις τιμές των εμπορευμάτων, κάλεσε τους πελάτες της να «κλειδώσουν» τα κέρδη τους προβλέποντας βραχυπρόθεσμα διορθωτικές κινήσεις.

Επιπλέον, οι εξελίξεις στην Ιαπωνία δημιούργησαν εκ νέου αναπτυξιακές ανησυχίες στους επενδυτές καθώς μάλιστα το ΔΝΤ προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την δυσάρεστη έκπληξη από τα αποτελέσματα της Alcoa, οδήγησαν τους επενδυτές εκτός των χρηματιστηρίων και εκ νέου σε τοποθετήσεις «ασφαλείας» όπως είναι το ελβετικό φράγκο που κινείται εκ νέου ανοδικά.

Και τα μακροοικονομικά στοιχεία άλλωστε, δεν ήταν ενθαρρυντικά, καθώς ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW συρρικνώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ τον Απρίλιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v