Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες μεταβολές στις ευρωαγορές

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές με περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες, ενώ διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφονται στα futures της Wall εν αναμονή ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων και κυρίως της Alcoa.

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές με περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες, ενώ διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφονται στα futures της Wall εν αναμονή ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων και κυρίως της Alcoa.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 7219 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,43% στις 4044 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,15% στις 6064 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,2% στις 10891 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,23% στις 7929 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 22407 μονάδες.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που χαράσσουν τάση στην σημερινή συνεδρίαση είναι η έντονα ανοδική πορεία στις τιμές των εμπορευμάτων που από την μία πλευρά οδηγεί σε ράλι τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, από την άλλη δημιουργεί ανησυχίες πληθωριστικών πιέσεων και κατά συνέπεια περαιτέρω ανόδου των επιτοκίων.

Παροδικά, οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές αυξήθηκαν στο άκουσμα του νέου σεισμού μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία. Όταν όμως, λίγο αργότερα οι αρχές ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι, μειώθηκαν και οι ανησυχίες.

Ανοδικά κινούνται και οι βρετανικές τράπεζες, μετά την κοινοποίηση της έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τον Τραπεζικό κλάδο που προτείνει μεν δραστικά μέτρα, αλλά δεν υιοθετεί πιο ριζοσπαστικές προτάσεις όπως τον διαχωρισμό των τμημάτων επενδυτικής τραπεζικής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v