Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακούφιση ευρωαγορών για την Ιαπωνία

Η ανακούφιση για τις περιορισμένες επιπτώσεις του μετασεισμού στην Ιαπωνία, που προκάλεσε κέρδη 2% για τον Nikkei, ωθεί σε αισθητή αντίδραση και τις ευρωαγορές. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην "ευρωπεριφέρεια".

Η ανακούφιση για τις περιορισμένες επιπτώσεις του μετασεισμού στην Ιαπωνία, προκαλεί δυναμική αντίδραση στις ευρωαγορές, με τα μεγαλύτερα κέρδη στις μεταλλευτικές και ασφαλιστικές επιχειρησεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,75% στις 6.052 μονάδες, ο DAX 0,61% στις 7.223 μονάδες, ενώ ο CAC 0,81% στις 4.061 μονάδες.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύεται 2% στις 9.785 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη βέβαια στην «ευρωπεριφέρεια», με την Πορτογαλία να βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.

Θετική ήταν η επίδραση της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, καθώς καταδεικνύει τις θετικές τάσεις της οικονομικής ανάκαμψης.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΕ στις τράπεζες το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθεί για να «αντέξουν» τη διετή ύφεση.

Την ίδια ώρα, ανακούφιση προκάλεσε στους επενδυτές το γεγονός ότι ο χθεσινός σεισμός στην Ιαπωνία δεν προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ωστόσο ανησυχία προκαλεί η νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου σε υψηλό 2,5 ετών, λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη. 

Κέρδη 0,8% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.944 μονάδες και 0,5% για τον πορτογαλικό δείκτη PSI, που διαμορφώνεται στις 7.949 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v