Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Διστακτικά βήματα στις ευρωαγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί με το βλέμμα σε Πορτογαλία και ΕΚΤ. Τραπεζικές πιέσεις λόγω ΑΜΚ Commerzbank 

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα αν και οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με το βλέμμα κυρίως στην Πορτογαλία αλλά και την ΕΚΤ που αναμένεται να προχωρήσει αύριο σε αύξηση επιτοκίων

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,26% στις 7193 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,02% στις 4042 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,36% στις 6028 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, η νευρικότητα είναι εντονότερη με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να ενισχύεται κατά 0,09% στις 10688 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να υποχωρεί κατά 0,63% στις 7743 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 0,25% στις 22001 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν την εξαιρετικά κρίσιμη σημερινή δημοπρασία εντόκων της Πορτογαλίας μετά το τελεσίγραφο των τραπεζιτών της χώρας ότι θα σταματήσουν να στηρίζουν τα κρατικά ομόλογα εάν η χώρα δεν προσφύγει σε διεθνή μηχανισμό στήριξης. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί πτωτικές πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπως και η ανακοίνωση της Commerzbank για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 8,25 δις. ευρώ.

Ανοδικά κινείται κυρίως ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς η τιμή του χρυσού βρίσκεται κοντά σε ιστορικό υψηλό, ενώ το ασήμι άγγιξε νέο υψηλό 31 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v