Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Υψηλά κέρδη στις ευρωαγορές με πρωτοπόρο τον τραπεζικό κλάδο που ξεπέρασε τον σκόπελο των ιρλανδικών stres test. Ανοδικά κινούνται τα futures της Wall Street εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ

Υψηλά κέρδη καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές με πρωτοπόρο τον τραπεζικό κλάδο, ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,96% στις 7108 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,61% στις 4013 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,76% στις 5953 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά ,055% στις 10635 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,7% στις 7807 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,23% στις 21678 μονάδες.

Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο μετά και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των ιρλανδικών stress test. Οι μετοχές της Barclays, της BBVA και της BNP Paribas ενισχύονται με ποσοστά από 2,1% έως 3,8%. Εντυπωσιακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ιρλανδικές τράπεζες με την Bank of Ireland να ενισχύεται κατά 37% ενώ η μετοχή της Irish Life & Permannent υποχωρεί κατά 57%

«Η αγορά επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα εν μέσω όλων των προσφάτων σοκ, γεγονός που υποδεικνύει ότι υπάρχουν σημαντικές εισροές» υποστηρίζει ο Jacques Henry της Louis Capital Markets.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v