Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών στην τελευταία συνεδρίαση του α΄τριμήνου, με πιέσεις στους τραπεζικούς κλάδους εν αναμονή των ιρλανδικών stress test.

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών στην τελευταία συνεδρίαση του α΄τριμήνου.

Σε διεθνές επίπεδο τα χρηματιστήρια έχουν ανακάμψει πλήρως από τις μεγάλες απώλειες που ακολούθησαν τον σεισμό και τσουνάμι στην Ιαπωνία και ο δείκτης MSCI World κλείνει το τρίτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο, χάρη κυρίως στις προοπτικές βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο MSCI αναδυόμενων αγορών κλείνει το α΄τρίμηνο με άνοδο 1,4%, ενώ ο δείκτης Dow Jones στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί 6,7% μέχρι στιγμής στο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη επικράτησε σταθεροποιητική εικόνα, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν την ταχύτερη αύξηση ρυθμό σε δύο χρόνια και πλέον τον Μάρτιο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,26% στις 5.933 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,22% στις 7.041 μονάδες, ενώ ο CAC 0,88% στις 3.989 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v