Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στο θετικό κλείσιμο 3μήνου

Σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στις ευρωαγορές στο κλείσιμο του τρίτου συνεχόμενου κερδοφόρου 3μήνου για τα διεθνή χρηματιστήρια. Πληθωρισμός, Πορτογαλία και ιρλανδικά stress test στο επίκεντρο.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αναπάντεχα μεγάλη επιτάχυνση του πληθωρισμού στην Ευρώπη.

Αντιθέτως, ράλι τιμών επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ στην Wall Street οι κινήσεις στις αγορές futures είναι επιφυλακτικές, εν αναμονή κρίσιμων στατιστικών στοιχείων.

Σε διεθνές επίπεδο τα χρηματιστήρια έχουν ανακάμψει πλήρως από τις μεγάλες απώλειες που ακολούθησαν τον σεισμό και τσουνάμι στην Ιαπωνία και ο δείκτης MSCI World κλείνει το τρίτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο, χάρη κυρίως στις προοπτικές βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο MSCI αναδυόμενων αγορών κλείνει το α΄τρίμηνο με άνοδο 1,4%, ενώ ο δείκτης Dow Jones στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί 6,7% στο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε δύο χρόνια και πλέον τον Μάρτιο, και η ΕΚΤ ετοιμάζεται για αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς 0,11% στις 5.942 μονάδες, ο DAX 0,03% στις 7.055 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% στις 4.009 μονάδες.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις στους τραπεζικούς κλάδους, καθώς κλιμακώνεται η κρίση χρεών στην Πορτογαλία και αναμένονται τα αποτελέσματα για τα stress test των ιρλανδικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v