Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ το ευρώ καλπάζει σε απόσταση αναπνοής από τα 1,43 δολ.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street ενώ το ευρώ καλπάζει σε απόσταση αναπνοής από τα 1,43 δολ.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,69% στις 7224 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,18% στις 4048 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,60% στις 6042 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,1% στις 10796 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 7791 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,05% στις 22290 μονάδες.

Ο χρυσός βρίσκεται σε νέο υψηλό όλων των εποχών ενώ ανοδικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου. Από την προηγούμενη εβδομάδα, με την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, στις χρηματιστηριακές αγορές επικρατεί ένα θετικό κλίμα ως προς την διεθνή οικονομία.

Το γεγονός ότι η Πορτογαλία κατάφερε να δανειστεί κεφάλαια στην σημερινή δημοπρασία εντόκων – έστω και με σημαντικά υψηλότερο κόστος δανεισμού - επίσης παίζει τον ρόλο του στην σημερινή πορεία των αγορών. Πολλώ δε μάλλον, όταν πολλά θα κριθούν από το αυριανό Eurogroup και την σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την οποία αναμένεται αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v