Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές με την προσοχή να στρέφεται αφενός στις νέες ειδήσεις από την πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας, αφετέρου στα εταιρικά αποτελέσματα μετά και την χθεσινή απογοήτευση της Alcoa

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται αφενός στις νέες ειδήσεις από την πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας, αφετέρου στα εταιρικά αποτελέσματα μετά και την χθεσινή απογοήτευση της Alcoa.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,87% στις 7142 μονάδες , ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,75% στις 4008 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,70% στις 6011 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 0,5% στις 10823 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει απώλειες 0,43% στις 7882 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,51% στις 22250 μονάδες.

Το κλίμα ήταν αρνητικό από την χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street και τα αποτελέσματα της Alcoa που απογοήτευσαν με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρεί περισσότερο από 3%. Σήμερα, το γεγονός ότι η σοβαρότητα της πυρηνικής καταστροφής της Ιαπωνίας αναβαθμίστηκε στο ίδιο επίπεδο με το Τσέρνομπιλ θορύβησε περισσότερο τους επενδυτές.

Επιπλέον το ΔΝΤ προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, δημιουργώντας ευρύτερες αναπτυξιακές ανησυχίες με αντίστοιχες κινήσεις στις διεθνείς αγορές. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 0,39% στα 123,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τιμές των μετάλλων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v