Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και deal στηρίζουν τις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα και τα νέα deal ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall εν αναμονή κρίσιμων οικονομικών μεγεθών, αλλά και των πρακτικών της Fed

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τις ανακοινώσεις νέων deals. Κέρδη καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη όπως την βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, αλλά και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης τη Fed.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,13% στις 7409 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,77% στις 4142 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,56% στις 6070 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές τους ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να καταγράφει άνοδο 1,45% στις 10983 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να ενισχύεται κατά 0,54% στις 8082 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 0,58% στις 22956 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης, με τον STOXX Europe 6000 banking index να καταγράφει άνοδο 1,8% μετά και τα θετικά αποτελέσματα της Societe General.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος τροφίμων και ποτών, ενώ άλμα καταγράφει η μετοχή της Heineken μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

Επίσης, η προσοχή στρέφεται στην μετοχή της Sanofi Aventis καθώς η γαλλική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Genzyme έναντι 20,1 δις. δολ. σε μετρητά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v