Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ βήμα σημειωτόν στα futures των βασικών δεικτών της Wall Street εν αναμονή των κρίσιμων μακροοικονομικών μεγεθών.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ βήμα σημειωτόν πραγματοποιούν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street εν αναμονή των κρίσιμων μακροοικονομικών μεγεθών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,15% στις 7408 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,45% στις 4113 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,04% στις 6057 μονάδες, καθώς ανακοινώθηκε και εκτίναξη του πληθωρισμού στην Βρετανία στο 4%

Θετικότερο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου μετά και τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ελλάδα και Ισπανία όπου καταγράφηκε και μείωση του κόστους δανεισμού.

Συγκεκριμένα, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,8% στις 10861 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,46% στις 8045 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,98% στις 22861 μονάδες παρά την ανακοίνωση της παραπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο Ρούμπιγκέιτ.

Από τις ειδήσεις που έδωσαν τόνο στην σημερινή συνεδρίαση ήταν απροσδόκητη ενίσχυση των κερδών της Barclays σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% όπως και τα θετικά αποτελέσματα της Danone.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, η εικόνα είναι μικτή καθώς τα στοιχεία ΑΕΠ για ευρωζώνη, Γαλλία και Γερμανία δεν ικανοποίησαν ενώ όμως ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στην Γερμανία ενισχύθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα κρίσιμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v