Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 29 μηνών οι ευρωαγορές, λόγω Κίνας

Σε υψηλό 29 μηνών οι ευρωαγορές, καθώς τα μηνύματα για τον πληθωρισμό και το εμπόριο της Κίνας, αλλά και η εξομάλυνση της κατάστασης στην Αίγυπτο, δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας. Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Σε υψηλό 29 μηνών κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι εκτιμήσεις για χαμηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό στην Κίνα σε συνδυασμό με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το κινεζικό εμπόριο, δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του τραπεζικού και του μεταλλευτικού κλάδου.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,4% στις 6.086 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,47% στις 7.405 μονάδες, ενώ κέρδη 0,6% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.125 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη και στις ασιατικές αγορές καθώς φαίνεται πως εξομαλύνεται η κατάσταση στην Αίγυπτο, ενώ παράλληλα διατυπώνονται και οι πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις από το «μέτωπο» των πληθωριστικών πιέσεων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,13% στις 10.725 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 23.168 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi καταγράφει άνοδο 1,89% στις 2014 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v