Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και με τις τράπεζες να βρίσκονται στο στόχαστρο μετά τα απογοητευτικά κέρδη της Credit Suisse. Στην Τράπεζα της Αγγλίας η προσοχή των αγορών.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και με τις τράπεζες να βρίσκονται στο στόχαστρο μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Credit Suisse.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,51% στις 7283 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,87% στις 4054 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,65% στις 6012 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου το κλίμα είναι δυσμενέστερο καθώς και τα spread ακολουθούν εκ νέου ανοδική πορεία. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 2% στις 10716 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 1,16% στις 8012 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 1,45% στις 22350 μονάδες.

Η μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί κατά 2,7% καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 6% το τέταρτο τρίμηνο που δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες ενώ παράλληλα μείωσε τον στόχο για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων σε «πάνω από 15%» έναντι αρχικού στόχου στο 18%.
Πτωτικά με απώλειες 3% κινείται και η μετοχή της Diageo μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 2% καταγράφει και η μετοχή της Renault μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Alcatel-Lucent με κέρδη μεγαλύτερα του 12% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στην σημερινή συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Βρετανίας καθώς έχει καταγραφεί ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων και στην Γηραιά Αλβιόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v