Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με στήριξη κυρίως από τα εταιρικά αποτελέσματα της Heineken και της Societe General αλλά και του deal της Sanofi Aventis με την Genzyme.

Με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα deals, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά με πρωτοπόρους τους κλάδους τραπεζών, φαρμάκων και τροφίμων .

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,12% στις 7408 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,49% στις 4130 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,2% στις 6049 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου το κλίμα είναι πιο ευνοϊκό με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να ενισχύεται κατά 1,28% στις 10963 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,2% στις 8055 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,88%.

Η μετοχή της Heineken καταγράφει σημαντική άνοδο (4%) αφού τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Societe Generale μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων. Από τους πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης και η μετοχή της Sanofi Aventis καθώς ανακοινώθηκε ότι έκλεισε το deal για την εξαγορά της εταιρείας βιοτεχνολογίας Genzyme.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με πρωτοπόρο τον τεχνολογικό κλάδο μετά τον τριπλασιασμό κερδών που ανακοίνωσε η Dell για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v