Τεχνολογικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Πιέσεις υφίστανται και σήμερα οι τεχνολογικές μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αναμένεται ότι η αμερικανική Intel θα υποβαθμίσει εκ νέου τις προβλέψεις της για τη μελλοντική κερδοφορία της.

Πιέσεις υφίστανται και σήμερα οι τεχνολογικές μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αναμένεται ότι η αμερικανική Intel θα μειώσει εκ νέου τις προβλέψεις της για τη μελλοντική κερδοφορία της, αποδεικνύοντας ότι ο ανταγωνισμός ασκεί πιέσεις στις τιμές και στα περιθώρια κέρδους ορισμένων τεχνολογικών εταιριών.

Η Infineon, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών στην Ευρώπη, υποχωρεί 3,5% και η ASML, η μεγαλύτερη της ηπείρου στην κατασκευή εξοπλισμού ημιαγωγών, υποχωρεί 3,7%. Οι εκτιμήσεις της Intel θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,41% στις 4.471 μονάδες, ενώ ο DAX κινείται 0,88% χαμηλότερα στις 3.804 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι εμφανίζει απώλειες 0,63% στις 3.613 μονάδες.

Τα futures προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς το κλίμα προβλέπεται να παραμένει υποτονικό μέχρι την πλήρη επιστροφή των επενδυτών από τις θερινές διακοπές και την ολοκλήρωση του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σήμερα στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που προβλέπεται ότι υποχώρησε τον Αύγουστο από το υψηλό διετίας του προηγούμενου μήνα, εξαιτίας της αναρρίχησης των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, αναμένουν ότι ο δείκτης Conference Board υποχώρησε στο 102,8 τον τρέχοντα μήνα από 106,1 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v