Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν από την ΕΚΤ να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά και τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να περιμένουν από την ΕΚΤ να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου καταγράφει άνοδο 0,51% στις 5.671,09 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται 0,22% υψηλότερα στις 6.881,79 μονάδες, ενώ κατά 0,26% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 3.678,76 μονάδες. Κέρδη 1,2% για τον ισπανικό δείκτη IBEX, 9.801 μοναδες και 0,47% για τον πορτογαλικό δείκτη PSI στις 7.576,23 μονάδες.

Μεταξύ των μετοχών που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη είναι αυτές των μεταλλευτικών, μετά την άνοδο στην τιμή των μετάλλων, λόγω και της αποδυνάμωσης του δολαρίου. Οι Anglo American, BHP Billiton και Rio Tinto καταγράφουν κέρδη από 1,5% έως 1,7%.

Εξάλλου, τα μεγαλύτερα κέρδη ενός μηνός κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια ανάκαμψη ενισχύεται. Με κέρδη 1,81% έκλεισε ο δείκτης Nikkei και 0,61% ο κινεζικός δείκτης CSI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v