Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές και τα futures των βασικών δεικτών της Wall, εν αναμονή των μεσοπρόθεσμων εκλογών στις ΗΠΑ, αλλά και της Fed. Ανοδικά κυρίως ο πετρελαϊκός κλάδος μετά τα αποτελέσματα της ΒΡ.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μεσοπρόθεσμων εκλογών στις ΗΠΑ και κυρίως των αυριανών ανακοινώσεων της FED ως προς το ύψος της φημολογούμενης ποσοτικής χαλάρωσης

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,78% στις 6656 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,75% στις 3869 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,10% στις 5757 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,44% στις 10696 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,33% στις 8148 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 1,01% στις 21398 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο πετρελαϊκός κλάδος με στήριξη από τα αποτελέσματα της BP η οποία ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο του έτους, αλλά και από την νέα ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου άνω των 83 δολ./βαρέλι.
 
Ως προς το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 80% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς

Θετικά "είδαν" οι αγορές τις αυξήσεις επιτοκίων στην Ινδία και κυρίως στην Αυστραλία, η οποία ερμηνεύεται ως "ψήφος εμπιστοσύνης" της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας ως προς την κινεζική αναπτυξιακή πορεία, δεδομένου ότι το Πεκίνο είναι ο βασικός εμπορικός εταίρος του Σίδνεϊ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v